Новамед изработва протези и протезни изделия за долен крайник по индивидуална мярка за хора с увреждания. Изискванията към една протеза са толкова различни, колкото e различeн начинa на ви живот.

Живота с протеза

Млади българи зарадваха хората с протези

Проектът е озаглавен Arthesis

Представлява естетически красива обвивка за протеза, която е направена с 3D принтер. 

Всяка обвивка е уникална и се създава специално за нуждите на клиента. Arthesis ще се превърне в “ледоразбивач” в социални ситуации, защото всички малко или много първоначално се стряскаме когато видим човек с ампотиван крак. Създателите искат също така по този начин, да кажат на всички останали, че хората с ампутация, не са по-малко хора.

Създателите на иновативната обвивка споделят, че разработват софтуер, който превръща снимка от телефон в 3D модел/обект. Това се прави, за да се върне визуално симетрията на крака. В момента изграждането на софтуера е на първо място, за да може да се взимат точните размери на крака.

Протезите, които се използват в момента са стандартни, изработени от плат или силикон и се опитват максимално да доближават цвета на човешката кожа. Те не се изработват специално за човек и не са съобразени с идентичния цвят на кожата, колко е тъмен или светъл.  Така хората, които са със стандартни протези изпитват дискомфорт.

Екипа на Добри новини пожелава успех на нашите герои, които помагат за повдигане отново на самочувствието на хора с ампутация на крака.

ТЕКСТ:www.dobrinovini.com

Снимка: www.arthesiscovers.com

Всички права запазени - Медико - техническа лаборатория Новамед ЕООД