Новамед изработва протези и протезни изделия за долен крайник по индивидуална мярка за хора с увреждания. Изискванията към една протеза са толкова различни, колкото e различeн начинa на ви живот.

Живота с протеза

Живот с протези

Животът е непредвидим

не е ясно в кой момент може да ни изненада - веднъж приятно, друг път - не толкова.

За много хора това го прави толкова красив и интересен.Не са редки случаите обаче, в които се натъкваме на млади, интелигентни и симпатични хора, които съдбата е подложила на огромно изпитание - да се възстановят психически и физически след ампутация на крака. Трудно е да си представим какво се таи в душата им и би било чудесно, ако никога не ни се наложи да го разберем от първо лице. 

Мнозина от нас отвръщат поглед, тъй като се чувстват странно, а други, от чисто любопитство се взират дълго и доста нетактично в тях. Истината обаче е, че това са напълно нормални хора, които по никакъв начин не се различават от нас. Много от тях всъщност са далеч по-усмихнати, по-щастливи и по-успешни от много други, които животът не е поставил на такова изпитание.

"Много често хората с подобен проблем изпадат в депресия, затварят се, превръщат се в интроверти и се оставят нещастието да ги погълне. Нашата цел е да им върнем самочувствието и увереността. Хората ги приемат по различен начин - едни ги отбягват, а други - съжаляват. A съжалението, макар и от добри чувства, те принизява. Всичко, което искат, е да се чувстват нормални. Много от тях, въпреки че са с ампутиран крак, имат способността и заложбата да правят далеч повече стойностни неща от един физически здрав човек. Затова се опитваме да объръщаме повече внимание на визията. Дизайнът на всяка протезе е строго индивидуален и изцяло съобразен с желанието на клиента.

Всички права запазени - Медико - техническа лаборатория Новамед ЕООД